Ако ги изключите от менюто си най-малко за месец, ще
постигнете очевидна редукция на масата на тялото си.
Класация за вредни
продукти, които най-често се консумират в България, изготвиха от
ulicata-news.eu. Ако ги изключите от менюто си, най-малко за месец, ще
постигнете очевидна редукция на масата на тялото си, твърди изданието.
1. Кренвирши – колкото по-евтини, толкова по-отвратително вредни. Няма евтини кренвирши от месо. Това е съчетание от най-гнусните животински остатъци (МОМ – млени органи и мазнина), соя, сланина и вода, като месото доста често е под 20%. Непрекъснато в тях се откриват остатъци от кости. Тук спадат и всички малотрайни колбаси с цена за килограм под 10 лева. Колбасите от този род съдържат и многовредни за тялото добавки – консерванти, оцветители, овкусители, сгъстители и др. Бавна отрова за тялото.
2. Майонеза – френският специалитет е хубав, след като е домашно приготвен. И тъй като у нас няма такъв, по-добре не я яжтe. По същия метод, по който мазно се маже отгоре на филията ви, се намазва и от вътрешната страна на тялото ви. Ако сте се зачитали някога в етикет на майонеза – единствената естествена съставка е слънчогледово олио. Високо съдържание на консерванти, нишестета и др.
3. Безалкохолни напитки – особено вредни са всички газирани безалкохолни напитки. Най-много излишни килограми и различни гастрити, колити се създават от тяхната употреба. Ако е необходимо да избирате, ползвайте тези със съдържание на захар или царевично-гликозен сироп, но не и с изкуствени подстадители. Изхвърлете ги от менюто си. Ако не можете, заменете ги с натурални сокове – ще си навредите по-малко.
4. Бяла захар/ изкуствени подсладители – бялата захар е най-краткия път за качване на килограми. Най-дълголетния народ на света – японците почти не ползват бяла захар. Използвайте заместители, но задължително от природен произход – стевия, фруктоза, пчелен мед, инулин. Доказано е, е че голяма част от изкуствените подсладители имат канцерогенен ефект. Не ги използвайте!
5. Чипс/ пържени картофи – чипсът е калорийна бомба, която не носи на тялото нищо друго освен вредности. Затлъстяването е неговото отроче. Нищо хубаво за организма не ви дават тези храни, а поемат изключително много мазнина, която повишава калоричността им до 10-12 пъти. Ако ви се похапват картофи, задушете си или си изпечете. 100 гр. сварени или задушени картофи имат средно 50-90 калории/ 100гр. чипс. – 550 кал. Изборът е ваш!
6. Сланина/ свинска мас – знаете с какво се храни свинята. Организмът на един млад човек, до 20 години може да се бори със тлъстините, но след тази възраст това са тонове холестерол, запушени артерии и затлъстяване. Пазете се най-вече от продуктите съдържащи скрита свинска мас и сланина – луканки, салами, кренвирши, пастет и др. Свинската мас се препоръчва единствено за топлинна обработка при високи температури. Тогава тя остава стабилна и не се разгражда до канцерогени. Внимание – така полезният ни зехтин, при висока температура отделя силни канцерогени и може да предизвика ракови образования. Използвайте го само на стайна температура напр. за салати.
7. Маргарин. Какво съдържа един маргарин – хидрогенирано растително масло, оцветители и аромати. Да дефинираме какво е хидрогенираното растително масло- растително масло с добавени хидроксилни молекули, което да стане от течно твърдо при температури до 42 градуса. Какво става тогава – маслото полепва по вътрешността на стомаха и червата и там тези водородни молекули се отделят (а те самите са силен канцероген).
Друго – изпивате горещо питие и мазнините в стомаха започват да се втечняват, преминават в кръвта и? Ами след като горещата напитка си е свършила работата, и мазнините са преминали в кръвотока те наново се втвърдяват. Да не забравяме температурата на тялото е 37 градуса, а те се разтопяват при 40-42 градуса. Какво се случва след това – вече втвърдените плаки започват да се движат в кръвотока и полепват по вътрешността на кръвоносните съдове. В един хубав и слънчев ден някой от съдовете се запушва и човек получава инфаркт или инсулт.
8.
Сладкиши тип вафли/ пасти/ кроасани и други подобни - Без да изпадаме в
подробности: Съдържание: захар, хидрогенирано растително масло и естествено още
няколко „полезни“ вещества с наименования Е468; Е652 и т.н. Внимавайте дори с
шоколада! Ако на опаковката пише: съдържа растителни мазнини в добавка на
какаовото масло, спомнете си веднага – това са същите тези хидрогенирани
растителни масла.
10.
Кетчуп – съдържание: захар, вода, нишесте, лимонена или винена киселина и
доматено пюре. Та в този случай доматеното пюре има за какво да е на последно
място – просто, защото е в най-минимално количество от изброените- 5-10%
/максимум 17%. А ако пък са забравили да сложат и доматено пюре сюрприза е
пълен – оцвитител Кармин (червен) класифициран като опасен за здравето. Сто
пъти по-добре си намажете филията с доматена салца от градината на баба ви.
Останалото е химия.
11.
Солетки, соленки, пръчици и тем подобни – Като цяло съдържанието на
вреднивещества в тях не е толкова голямо, с изключение на едно – готварса сол.
Изключително високо съдържание на сол. А тя води до високо кръвно и т.н. и т.н.
Хранейки се с такива продукти вие може да приемете над 10 пъти повече сол от
нормалното.
12. Бързи
закуски – тук няма какво толкоз да се коментира. Бяло брашно, захар, колбаси,
кебапчета без месо или просто MC’Donalds – една огрома калорийна бомба, даваща
на организма ви: токсини, холестерол, лоши въглехидрати и т.н. и т.н.
13.
Разтворими напитки: На първо място степчета, на второ – всички бульони, на
трето – разтворими чайове, пудинги, кремчета и напитки. Съдържание: 100%
изкуствени съставки.
14.
Пушени меса/ риба/ колбаси – извънредно канцерогенни. Според учените причината
са съдържащите се в пушените меса нитрити, които в средата на стомашното
съдържимо се превръщат в нитрозамини – същинските пакостници. Избягвайте ги.
Когато зеленчуците са торени повече от нормалното, съдържат нитрати, които под
действието на кислорода се превръщат в нитрити, а в организма в нитрозамини. За
щастие тук количеството е много по-малко, а накисвайки ги във вода за половин
час ще ви отърве от тях!
15. Храни съдържащи
съставката МОНОНАТРИЕВ ГЛУТАМАТ: Извънредно много подобрява вкуса на всяка
храна. В много фабрикати и полуфабрикати присъства, за да може значително да
подобри вкусовите им качества (бульони, вегета, колбаси и др.) Мононатриевият
гултамат е силна невро-отрова – блокира предаването на нервния импулс. Честото
консумиране на такива храни води до високи натрупвания на веществото в
организма и до сериозни последствия.
Източник: matini-slim.blogspot.bg
Няма коментари:
Публикуване на коментар