Търсене в този блог

понеделник, 16 май 2016 г.

Какво има в червилото?


Червилото е един от най-любимите продукти на жените в цял свят. Средностатистически, дамите притежават поне по 4 различни цвята.
Нанасяме ги всекидневно, съчетаваме ги с дрехите и стила си, носим ги със себе си и се радваме на ефекта от плътни и подчертани устни.
Проблем до момента не виждаме. Или поне не виждахме досега. Замисляли ли сте се някога какво има в този така често използван козметичен „приятел“?
Направихме едно проучване и събрахме на едно място шокиращите съставки в някои червила.
1. НЕ са само лоши новини
Първо бихме искали да ви успокоим, че има и добри новини. Всички обичаме червилата си и не искаме да ги изхвърляме директно на боклука. По-голямата част от продуктите от този тип съдържат абсолютно безвредни и дори полезни за организма съставки. Най-често има рициново масло или пчелен восък, които могат да бъдат определени като 90%.
2. Смачкани буболечки
Пигментът, който се използва в червените червила често е направен от смачкани буболечки. Този вид се среща в кактусите, варят се в разтвор на натриев карбонат или амоняк, който вади червения цвят. След това се сушат, смачкват се на прах и се добавят в червилото.
3. Люспи на риба
Червилата, които имат блясък, най-често го дължат на люспите на някоя риба. Да, може да ви се струва невероятно през 21-ви век това да е единственият вариант, но истината е, че все още не е намерен алтернативен вариант на тази съставка.
4. Олово
Въпреки че използването на Олово в червилата беше забранено преди много години, все още може да се открие в някои червила. Тази „съставка“ може да остане с натрупване в тялото и да доведе до много сериозни неврологични проблеми. Притеснителен е фактът, че от проучване, направено през 2009 година излиза, че във всяко едно изследвано червило има следи от олово.
5. Люти чушки на прах
Друга от често използваните съставки в червилата са люти чушки на прах. Течните червила, които обещават повече обем използват съединението „капсаицин“, което са намира само в пиперливите чушки. Именно от него идва усещането за подуване и леко парене, което определени червила оставят след нанасяне. Капсаицинът не е опасен, но може да подейства доста дразнещо на някои по-нежни типове кожа.
Източник:Tialoto.bg


Няма коментари:

Публикуване на коментар