Кайсиевите ядки могат ли да спасят от рак?
Витамин В 17, чийто най-голям източник са
ядките от кайсии, не е фалшива надежда срещу
рак, а препоръка за профилактика.
Решението
за дозиране и профилактика чрез консумация на кайсиеви ядки може да проведе
всеки човек след консултация с лекар.
През
лятото всички ние се радваме на вкусните
кайсии. Ядем ги пресни, на компот, сладко, пием сок от кайсии. Но дали знаем
голямата им стойност и превантивна функция? Става дума за ядките от кайсии,
които според уважавани световни
медицински имена, съдържат важната съставка - витамин В 17, който може да ни
предпази от най-опасната болест на днешните времена - рака.
Факти от
книгата "Свят без рак" на Едуард Грифин
Едуард
Грифин припомня, че на базата на много изследвания е установено, че ескимосите,
членовете на племето хунзи и други народи, които живеят като изолирани общности
по света и ядат храни, богати на В 17, никога не заболяват от рак.
Известно
е, че ракът се развива, когато някои клетки в организма, които дотогава са
работили нормално изведнъж започнат неудържимо да се размножават. Причините са
многобройни - вируси, различни канцерогенни елементи, стрес, външна травма,
козметика, изкуствени консерванти, замърсена вода, пушене на цигари, индустриалното
замърсяване.
Американският
биохимик Ърнест Т. Кребс смятал, че ракът е резултат на хронично нарушение на
обмяната на веществата, което възниква, ако в храната липсва една важна
съставка. Изхождайки от това предположение, Кребс, в средата на миналия век,
посочва химическо вещество, за което се е установило, че може да убива раковите
клетки. Историята на витамин В 17, синтезиран под името амигладин или лаетрил,
разказва американският филмов продуцент и
преподавател Едуард Грифин в своята книга "Свят без рак".
Въпреки че Кребс в своите изследвания е успял да докаже ефективността на
лаетрила, цялата концепция за лечение на рак с помощта на витаминната добавка,
предизвиква присмех и е обявена за глупост, а Кребс за шарлатанин. FDA организира масова кампания срещу този
евтин и достъпен лек, която се основава на твърдението, че витамин В 17 е
опасен, тъй като съдържа цианид.
Но
всички са забравили, че храната, която ежедневно консумираме също съдържа много
токсични съставки, а все още сме живи благодарение на факта, че количествата на
токсини, които се приемат не са вредни за здравето.
Забраната
и заплахите, свързани с употребата на витамин В 17 не са за учудване, ако се
вземе предвид колко фармацевтични гиганти живеят добре от приходите от
производството и продажбата на лекарства за рак, пише Грифин.
Какво
представлява витамин В 17?
Става
дума за естествена съставка, която се намира в много храни. Амигладинът за пръв
път е открит през 1830 г. в горчивия бадем. Ърнест Т. Кребс (1912-1996) е
прокламирал амигладина като лекарство срещу рак през 1950 година. В големи
количества този витамин може да се намери в дивите къпини, черешите, семките на
ябълки, круши и сливи, в горчивите бадеми, индийските ядки и в австралийския
орех. В по-малки количества го има в
гроздето, дюлите, ягодите, малините, в семената от лен, просо, ечемик, елда, леща, в червения боб,
бобови растения.
Въпреки
това, най-голямата концентрация на витамин В17 е в кайсиевите ядки. Витамин В 17 в кайсиевите ядки лекува рак, племето
хунзи примами и така унищожи раковите
клетки. Лаетрилът се състои от 1 молекула бензалдехид, 1 молекула хидроцианид и
2 молекули глюкоза. Първите две са отровни, но в взаимодействие с молекулите на
глюкозата стават инертни и нямат токсично действие. За да може цианидът и
бензалдехидът да се неутрализират
от витамин Б17, е необходимо да влязат в
контакт със специфичния ензим бета-гликозид. Този ензим присъства навсякъде в
човешкото тяло, но най-вече го има в раковите клетки (до 3 000 пъти повече).
Принципът на действие е прост - за своя растеж раковите клетки се нуждаят от огромна енергия, т.е. от
глюкоза. Когато въвеждате витамин В 17, раковите клетки поглъщат молекулите на
глюкозата от витамин В17, а с ензима бета-гликозид отключват бензалдехида и цианида и предизвикват собствената си смърт. Благодарение на голямата концентрация на
ензима бета-гликозид, витамин В 17 е изключително смъртоносен за раковите
клетки, а за другите клетки изобщо не е токсичен. Принципът е прост - раковите
клетки се полакомяват за глюкоза, а когато я поглъщат, вече са унищожени. Превантивна
доза кайсиеви ядки за профилактика на рака.
За
профилактика д-р Кребс препоръчва
витамин В 17 в естествена форма. Кайсиевите ядки са най-добрият
източник. Освен този витамин, те съдържат и други хранителни вещества. Общата
препоръка е да не се ядат дневно повече кайсиеви ядки от количеството кайсии,
което бихте изяли, ако ги консумирате пресни в рамките на един час. Дневната
доза е 1 ядка на 2,5 kg телесно тегло. За профилактика се препоръчва консумация
на пет ядки на ден. Но самата консумация на кайсиеви ядки при пациенти с рак
има по-малък ефект, ако не се прилага пълна метаболитна терапия, която се
основава на венозно въвеждане на витамин В 17 с някои ензими и други витамини.
Интернет
изобилства с много блогове, в които се предлагат различни дози и препоръки. На
сайтове, посветени на алтернативната медицина, ще прочетете, че Кребсовото
откритие от 1952 г. до днес бележи хиляди излекувани от злокачествени
заболявания в краен стадий с помощта на лаетрил. Голяма част от тях са описани
в повече от 30 публикувани труда и подписани от уважавани лекари. За
терапевтични цели, лаетрилът може да бъде въведен в организма с кайсиеви ядки
или масло, чрез таблетки или инжекции.
Всички,
които желаят да прилагат тази терапия трябва да знаят, че лаетрилът не е
чудотворно лекарство. Такова лекарство за рак не съществува, не защото ракът не
е лечим, а тъй като появата на тази болест, според д-р Кребс, е следствие на
общото нарушаване на обмяната на
веществата. Туморът е видима проява на това нарушение, което се случва на един
орган, а след това се разпространява по целия организъм. Затова трябва да се
помогне на общия метаболизъм и с терапия, която се основава на цинк и ензими.
Без ензими и цинк лечението с лаетрил няма да бъде успешно.
За
профилактика се препоръчват магнезий, селен, манган, както и витамини С, А, Е,
В6, В9 И В12. Лечението с лаетрил се провежда в Мексико в Oasis of Hope
hospital под ръководството на д-р Contreras Rodriguez. Той освен лаетрил, в
лечението на болни от рак използва и хрущял от акула, която блокира растежа на
кръвоносните съдове, намалявайки жизнеността на раковите елементи. Също така,
хрущялът от акула насърчава създаването на антитела и стимулира имунитета. Терапията
на рак с витамин В17 е забранена в САЩ и Австралия.
Терапията
с витамин В17 била оспорвана, а този алтернативен лек бил обявен като
"токсичен и опасен". Всички изследвания, които се извършват с
лаетрил, са насочени да докажат, че той е отровен. За да се покаже това пред
обществеността, най-известната
американска болница и институт за рака "Sloan Kettering" наела
световни експерти, които са се занимавали с изследване на рака.
Ръководител
на екипа е бил японският изследовател Kanematsu Sugiura. Болницата е
фалшифицирала своите доклади, а Ралф Мос, отговарящ за връзките с
обществеността, е трябвало да представи лъжливи данни. Мос отказал и го уволнили, пише Грифин. Подобна
процедура е проведена и в Австралия. И там лаетрилът е забранен, а ако някой
настоява за лечение с В 17, държавната служба за лекарства (ТГА) може да одобри
разрешение за внос за всеки отделен случай. Продажбите на кайсиеви ядки е
забранена, а кайсиите в супермаркетите се продават почистени.
Профилактика срещу рак
-
Избягвайте храни от животински произход.
- Не
яжте бекон, шунка, колбаси.
-
Избягвайте замразени и консервирани храни, които изобилстват с консерванти.
- Не
злоупотребявайте със сол, бяла захар и изкуствени подсладители, които са
изключително опасни.
-
Пийте само сокове, изцедени от пресни плодове и зеленчуци.
-
Пийте шест до осем чаши вода на ден.
-
Престанете с пушене на цигари, пиене на алкохол и злоупотребата с кафе.
Националния
институт за рака в САЩ в началото на 80-те години на миналия век провежда
клинично проучване (за определяне какъв
е токсичният профил, а не какъв ефект има за лечение на рак), където 35 на сто
от пациентите, подложени на лечение с лаетрил (здрави индивиди) са показали
симптоми на остро отравяне с цианид. Изследването е прекратено и е установено,
че няма логика да продължи. Има информация, че определени групи като хунзите,
ескимосите и други изолирани общности, които масово използват храни, богати на
В 17, са най-здрави, но това е факт, който не е достатъчно проучен, защото не
знаем с какво точно се хранят. Екип от учени от Университета в Торонто
изследвали жителите на Великденските острови. Установили, че дълголетието на
жителите, особено ниската заболеваемост от рак, се дължи на една съставка от
храната - плесените, която съдържа streptomices hidrostopicus. От тази съставка
след това се произведоха цели нови поколения лекарства, които се използват за
лечение на рак. Първи бе sirolimus, после everonimus, по-късно tacrolimus,
temzirolimus др.
От
друга страна, през последните години става популярен нов начин на живот,
наречен "вторачени в слънцето". Хората от тази група консумират само
вода, няма витамини, нито храна, нито сокове, и имат най-ниска заболеваемост от
рак. И с тяхната поява осъзнахме, че дори сега нищо не знаем за произхода на
рака.
Единствената
подправка, която е одобрена за
профилактика на рак на дебелото черво, е съставката, наречена куркума (екстракт
от корена на куркума Лонга, Авентин), информация за която публикува National Cancer Institute през 2002 г. В ход са над 20 000 клинични
проучвания, повечето на пациенти в трети стадий, с екстракт от куркума, даден
интравенозно. Също така се провеждат и все
повече клинични проучвания с екстракти от канабис (венозно).
Източник:
e-zdravey.com
Няма коментари:
Публикуване на коментар