Търсене в този блог

неделя, 24 април 2016 г.

Чесънът - aнтибиотикът без странични ефекти



Чесънът винаги е бил полезен и често препоръчван от експертите за повишаване на имунитета и за редица други здравословни удобства.
Но какво ще се случи, ако го изядете на празен стомах? Учените са открили, че яденето на бял чесън на празен стомах увеличава неговата ефективност като естествен антибиотик. Това се случва, защото бактериите са открити и не могат да се защитят от „страшния чесън“.
Той съдържа около 400 активни вещества, богата е на витамини и минерали: аденозин, алицин, аминокиселини, фибри, растителни мазнини, витамин А, витамин В1 и В2, витамин С, желязо, ензими, етерични масла, йод, калий, калций, селен, сяра и фосфор. Има дезинфекционно, антибактериално и фунгицидно действие, в сравнение с най-добрите антибиотици. Най-важната съставка на чесъна е ахоин, чийто ефект е по-добър от действието на аспирина. При редовна употреба стимулира кръвообращението и улеснява притока на кръв, намалява повишеното кръвно налягане и мазнини в кръвта, предпазва от болести на сърцето. Отличен е и като антиоксидант.



Източниk: Нов стил на живот. Наслади му се!; д-р X. Д. Памплона


Няма коментари:

Публикуване на коментар